Admin Specials

Jaarrekening opstellen

Z

Snel geregeld

Z

Belastingaangifte

Z

Betrokken

Z

Kostenefficiënt

Jaarrekening opstellen

Wij helpen bedrijven en ondernemers met hun jaarrekening maken, waarbij wij alle fiscale voordelen voor u berekenen en er altijd naar streven om van uw jaarrekening een overzichtelijk en duidelijk verslag te maken

Jaarrekening opstellen

De jaarrekening is het jaarlijkse financiële verslag van uw onderneming. De jaarrekening maakt duidelijk wat u met uw bedrijf in het afgelopen jaar heeft gedaan, de verrichte activiteiten en wat dit uw bedrijf heeft opgeleverd. Het moet dan ook goed op uw bedrijfsadministratie aansluiten. Alle bonnen, facturen, maandelijkse overzichten etc. komen berekend terug in uw jaarrekening, zodat hier een officieel en helder overzicht uit voortkomt.

Jaarrekening aanvragen? Wilt u een jaarrekening maken en dit liever door ons laten verzorgen? Maak dan gelijk een afspraak of bel ons voor meer informatie voor een jaarrekening op maat.

Hoe wordt een jaarrekening opgesteld?

Een jaarrekening bestaat uit drie onderdelen:
De Balans – Dit is een momentopname voor de financiële status van uw bedrijf. Dit wordt berekend over een heel boekjaar. Meestal van 1 januari t/m 31 december. De inventaris, uitstaande rekeningen en eventuele schulden worden hier ook allemaal in meegenomen

Winst en Verliesrekening – Dit onderdeel geeft een overzicht van alle inkomsten en uitgaven van uw bedrijf van het afgelopen jaar. Dit geeft ook een goed inzicht hoe uw bedrijf er financieel voor staat. Het is zeker waardevol om te weten waar de meeste kosten aan uitgegeven worden en hoeveel winst of misschien verlies u maakt

Eventuele toelichting – Gaat het om een klein bedrijf of eenmanszaak, hoeft alleen het aantal werkzame personen en de manier hoe de balans is opgesteld vermeld te worden. Bij grotere organisaties moeten meer gegevens worden vermeld en die moeten vaak ook een accountantsverklaring kunnen overleggen

Is een jaarrekening verplicht?
Niet voor elke onderneming is het (laten) maken van een jaarrekening verplicht. Maar het is handig voor de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Daarbij kunnen bepaalde financiële instellingen of de belastingdienst hier naar vragen. Naast het opstellen van uw jaarrekening, kunnen wij u ook helpen bij uw belastingaangiftes. Indien u ZZP-er bent, kunt u bij weinig omzet ook uw eigen jaarrekening opstellen, maar in de meeste gevallen doen wij dit voor onze klanten. Mede gezien onze kennis en expertise bij het maken van jaarrekeningen. Zo weet u zeker dat u een correcte jaarrekening krijgt.

Jaarrekening opstellen

Onze werkwijze

Stap 1: Kennismakingsgesprek

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek brengen we samen in beeld hoe wij u het beste kunnen helpen. Ook laten wij zien hoe u uw administratie kunt vereenvoudigen. Of u nu graag online of liever nog met papier werkt. Geeft u gerust aan hoe u het wilt hebben, wij passen onze dienstverlening graag aan op uw wensen.

Stap 2: Prijsindicatie

Tijdens het gesprek geven wij u direct een prijsindicatie van de kosten. U hebt veel invloed op de prijs. Als u veel zelf doet, houdt u de kosten laag. Wilt u liever zo min mogelijk administratieve zorgen, dan verrichten wij eenvoudigweg meer werkzaamheden. In de overzichtelijke prijsindicatie die u na het gesprek ontvangt, ziet u in één oogopslag welke werkzaamheden wij voor u gaan verrichten.

Stap 3: Werkzaamheden

Als u akkoord bent met de prijsindicatie, gaan wij voor u aan de slag. Uw belastingaangifte, salarisadministratie en boekhouding zijn bij ons in goede handen. Tijdens het verzorgen van de werkzaamheden geven wij u graag pro-actief advies. Bijvoorbeeld over belastingvoordelen of over hoe u uw boekhouding kunt vereenvoudigen. Tegenwoordig is heel veel ook digitaal mogelijk. Handig!

Stap 4: Afronding

Na afronding van de werkzaamheden ontvangt u van ons de factuur. Deze is conform de eerder afgegeven prijsindicatie. Uiteraard blijven wij u na deze opdracht graag van dienst. Ons doel is om een duurzame relatie aan te gaan. Wij zijn dan ook trots dat veel opdrachtgevers ons al tientallen jaren weten te vinden. Want als we elkaar goed kennen, kunnen we nog betere adviezen geven. En daar profiteert u direct van!